Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2007 11:58 - ПРОГРАМА НА КАНДИДАТ-КМЕТА НА РАЙОН “ВЪЗРАЖДАНЕ”
Автор: bezpo4ivenden Категория: Политика   
Прочетен: 2167 Коментари: 5 Гласове:
0



ПЕТЪР ЯКИМОВ                   

             
ЩЕ ГО НАПРАВИМ ЗАЕДНО !

 

1.      Трайно и незабавно решаване на проблема с гетото в “Баталова воденица”.

- Първа стъпка: Установяване на контакт с неправителствените организации на обитателите му и среща с тях и представители на живущите в околните блокове с цел ясно очертаване на проблемите и претенциите.

- Втора стъпка: Установяване на наличието или липсата на документи за собственост на сградите и давността на отчуждението (ако има документи за такова).

- Трета стъпка: Разрушаване на гетото.

2.      Работа с ромското малцинство посредством излъчена от тях контактна група за промотиране на идеята, че равноправието е равнопоставеност пред закона и равни задължения. Безкомпромисно настояване за спазване от тяхна страна на всички закони и разпоредби.

3.   Тясно сътрудничество с живущите в района в рамките на две основни инициативи:

       3.1.Лансиране на кампанията “Съседът ми е добър човек” – инициатива за създаване на контактна група от представители на всички етнически общности, работещи и живеещи на територията на района за опознаване на другите етноси; диалог по културните, историческите и битовите различия между тях , вдъхновен от максимата, че само непознатото е страшно и отблъскващо. Ролята на общината е на медиатор.

      3.2.Създаване на кампания “Първата стъпка”, целяща да промотира само- и взаимопомощ при привеждането на кварталите в по-приятен вид. Програмата ще набавя материали като боя или семена за цветя и ще насърчава жителите на района сами и заедно да започнат промяната- като си боядисат, например, прозорците. В основата на тази кампания лежи схващането, че и най-големите начинания започват от първата стъпка и че когато човек е добър стопанин на дома си, то той е добър стопанин и на улицата и квартала си.

4.      Изготвяне в сътрудничество с неправителствени организации на програма за рехабилитация и реновация на стария сграден фонд като алтернатива на разрушаването му. Участие в програми на ЕС за устойчиво развитие и търсене на източници на финансиране.

5.      Създаване на “Жилищни тръстове” с цел набиране средства за реновация на сгради и съживяване на изоставени и пустеещи постройки, особено от общинския фонд.

6.      Лобиране пред Столична община за възобновяване на програмата “Красива София” и прилагането й по бул. “Христо Ботев” и  бул. “Мария-Луиза”.

7.      Промоция на тази част на центъра на София като подходящ туристически обект за архитектурен, културен и етно туризъм.

8.      Изработване на програма за озеленяване и рехабилитация на съществуващите зелени площи.

9.      Стриктен контрол върху спазването на нормативните документи, свързани с чистотата и изхвърлянето на отпадъците, особено в района на “Женски пазар”.

10.    Лобиране пред Столична община за ремонта и преустройството на „Женски пазар” в стила на традициите на София от началото на 20-ти век и превръщането му в модерен пазар, аналогичен на подобни във всички столици от Европейския съюз.

11.    Утвърждаването на района като естествено средище  на изкуствата и превръщането му във важен туристически обект в гр. София.

12.    Съдействие за уреждането на сметките по регулация по протежението на бул. “Тодор Александров” и категоричното установяване на собствеността на имотите.

13.       Определяне на един цял работен ден за приемен ден на кмета.

14.       Делегирани бюджети за училищата

15.       Подкрепа от страна на общината на всички инициативи на гражданите водещи до подобряване на условията на живот в района 

 

 

 




Гласувай:
0



1. анонимен - мнение
18.10.2007 20:11
Интересува ме какви мерки ще се взеват конкретно за боклука,паркираните автомобили по тротоарите,чистотата по детските площадки и факта,че в центъра на "европейска" София освен цигански,турски и арабски език,друг не се чува.
С уважение:Г.Божков
цитирай
2. анонимен - Какво евъзможно
20.10.2007 14:30
Здравейте, г-н Божков!
Извинете,че се забавих с отговора си.
Какво може да се направи?
За автомобилите е нужно да се настоява пред Столична община да се намалят цените на немалкото съществуващи платени общински паркинги, няколко от които са на територията на район "Възраждане" като мярка за стимулиране на използването им. В крайна сметка, те не са средство за печалба, а начин да се облекчи трафика! Също така смятам, че всички централни зони трябва да са "синя зона", но не за живущите там.И най-важното, да се санкционират безапелативно нарушителите, особено тези,които паркират по тротоарите.
Чистотата също изисква едно малко усилие на волята,защото парите за нея са винаги предварително залегнали в бюджета.Остава те просто да се изразходват за тази цел и отново да се санкционира нарушаването на правилата. Като цяло, стриктното прилагане и съблюдаване на законите и разпоредбите е това, което може да промени дори съзнанието на хората. Ако те чувстват, че в тяхната община законите се спазват и правилата са ясни и важат за всички, те сами ще започнат да променят средата си.
А за "езиковото разнообразие" в центъра на София смятам, че проблемът не е толкова в етническата пъстрота, а е в това, че повечето от тези хора не са регистрирани никъде, не плащат данъци и по този начин се радват на привилегии, които българите нямат. И в този случай стриктното прилагане на правилата ще помогне. Ако те разберат, че са длъжни да спазват законите и не са над или извън тях, смятам, че за кратко време от тях ще останат само свестните, които ще са едно интересно цветно петно в сърцето на София, каквито има във всички европейски столици.
Надявам се да го направим заедно!
С уважение:
Петър Якимов
цитирай
3. анонимен - За женския пазар
20.10.2007 23:34
Г-н Якимов,
Бих желал да зная дали ще се ангажирате с конкретни срокове за изпълнението на т.10 ?
С уважение: Евгени Станев
цитирай
4. bezpo4ivenden - За женския пазар -отговор
21.10.2007 20:43
Здравейте, г-н Станев!
Лобирането пред Столична община за ремонта и преустройството на „Женски пазар” ще започне на следващия ден, след като бъда избран.Натискът върху общинските съветници няма да спре докато решението не бъде взето.
За да се случи това, обаче, дайте своя глас на 28.10.2007г. !
С уважение:
Петър Якимов
цитирай
5. анонимен - като говорим за чистота и "европейски вид"
24.10.2007 10:22
До 28.10.2007, до заветния ден на изборите, район Възраждане, а и не само той ще се превърне в една цапаница от предизборни плакати, листовки и други предизборни материали. Обикновено партиите са много бързи в разлепването на плакати, а с почистването....
Минават изборите, някой печели, а какво правим след това с тази мозайка от скъсани, здрави и залепени един върху друг плакати, които вече никому не са нужни? Това в крайна сметка включва и вашите плакати господин Якимов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bezpo4ivenden
Категория: Политика
Прочетен: 38473
Постинги: 9
Коментари: 16
Гласове: 8
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930